dimarts, 21 d’octubre del 2008

3.1 L'origen indoeuropeu de la llengua grega


Les llengües indoeuropees són el grup de llengües més parlat procedent d’una antiga llengua. Aquest conjunt de llengües presenten unes característiques bàsiques semblants. La família indoeuropea, a la qual pertanyen la majoria de les llengües d'Europa i l'oest d'Àsia, inclou a més de 150 idiomes parlats, una mitja de 3000 milions de persones (al voltant d'un 45% de la població mundial).

Podem destacar algunes de les llengües que pertanyen a la família indoeuropea com per exemple l’alemany, l’anglès, el bengalí, el castellà, el francès, el gujarati (estat de Gujarat a l'oest de l'Índia) , l’hindi, el italià, el persa,el portuguès, el danès, el holandès, el rus…

Hi ha diverses teories sobre l'origen dels distints pobles indoeuropeus. Totes les cronologies pertanyen més que a la historia, a la literatura fantàstica i és difícil confirmar o acceptar-les com a verídiques. Una de les teories afirma que una població nòmada es dispersà de manera sorprenent, arribant des de les illes britàniques fins els confins de l'Índia. O potser, i aquesta seria una altra possibilitat, el seu origen tinguem que buscar-lo en un gran imperi com el romà. En aquest, a causa de la crisi i decadència van sorgir desenes de pobles que van ser unificats sota una llengua comuna.


Lucina Leal Sempere