A la península ibérica hi ha molts monuments romans per causa de la romanització al segle III ac. Com teatres, amfiteatres , arcs del triomf, etc. En els quals podem distingir tres més importants o mes famosos, com el aqüeducte de Segovia, el teatre de Sagunt i el amfiteatre de Mérida.
El aqüeducte de Segovia és el monument millor conservat i més significatiu dels que van deixar els romans a la península ibèrica. Aquest aqüeducte agafa les aigües del manantial de la “Fuenfría” situat a 17 km de la ciutat i les porta cap a Segovia, costa de 167 arcs.
Va haver una reconstrucció del aqüeducte i va ser en l’època del reis catòlics van retocar 36 arcs amb molta atenció de no empitjorar l’obra original.
El teatre de Sagunt és un dels l’únics teatres conservats a Espanya dels onze que es coneixen. Els cartaginesos li posaren el nom de Saguntum al poble que en l'actualitat s'anomena Sagunt, i es van començar a planificar edificis romans.
Aquest teatre té un diàmetre de 90 m. I consta de tres parts: La cavea, posseeix un pòrtic i te capacitat per a 10.000 espectadors; les grades estan esculpides en roca caliza, i disposa de 6 grades; L’orchestra posseeix 7 m de diàmetre i disposa de tres grades , destinades als personatges distingits amb la ciutat; L’escanea original ja no existix ja que amb el pas del temps han tingut de reformar-la
L’amfiteatre de Mérida va ser costruït per una col-lonia romana per als soldats jubilats. Estava destinat per a les lluites dels gladiadors contra les feres.
Poseix una forma elíptica i una “fossa bestiaria” per a guardar les besties.
Les seues grades tenien una capacitat per a 15000 persones
http://www.hiru.com/es/historia/historia_01000.html
http://es.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9rida_(Espa%C3%B1a)#Legado_romano
http://es.wikipedia.org/wiki/Acueducto_de_Segovia
http://www.spanisharts.com/arquitectura/imagenes/roma/sagunto_teatro.html
http://es.wikipedia.org/wiki/Teatro_Romano_de_Sagunto
http://es.wikipedia.org/wiki/Anfiteatro_de_M%C3%A9rida
per: Clara Burgos Simón
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada