dijous, 1 de gener del 2009

7.3 Gladiator



Gladiador com molts sabran va ser una pel•lícula històrica guanyadora de cinc oscares realitzada al 2000 per Ridley Scott, basada en la historia de l’antiga Romà i en els seus gladiadors, on podem apreciar alguns monuments i persones que van fer història.



Al principi de la pel•lícula podem veure com estan vestits l’exèrcit romà dirigit per Màximo, i més tard també hi apareixen algunes estratègies d’exèrcits romans al camp de batalla del Coliseu organitzades per Màximo amb el fi d’eixir viu de tota batalla.



En aquesta pel•lícula em de destacar a Marco Aurelio Antonino Augusto, que va nàixer al 121 a Roma i va ser emperador durant el 161 fins a l’any de la seua mort, l’any 180. En aquesta pel•lícula es assassinat per el seu fill.



Lucio Aurelio Cómodo Antonino va ser el fill de Marco Aurelio. Va nàixer al 161 en Lanuvium heretant tot el poder d’emperador junt a son pare al 177. En aquesta pel•lícula es assassinat per Màximo.



En aquesta pel•lícula hi apareix un monument molt conegut: el Coliseu Romà, també conegut com a Colosseum en llatí, utilitzat com a circ d’entreteniment. Encara que aquest monument hagués començat a construir al 70 per Vespasià la seua obra va ser acabada al 508 a causa de que greus incendis ho impediren.



També hi apareix Annia Aurelia Galeria Lucila, germana de Cómodo i filla major de Marco Aurelio, qui la va casar amb la persona que compartia el seu poder i el seu germà, Lucio Aurelio Vero. Després de la seua mort al 169 torna a casar-se amb Claudius Pompeianus. En aquesta pel•lícula mai es dirigida com a ex-emperadriu per haver estat casada amb Lucio Vero.



Marco Tulio Cicerón es altre personatge històric que apareix en la pel•lícula. Va ser un orador, polític i filòsof llatí que va nàixer a Arpino, en Itàlia al 106 a.C. En aquesta pel•lícula fa el paper de assistent personal de l’exèrcit i es assassinat en una emboscada intentant ajudar a Màximo del Coliseu.


Bibliografia:

http://es.wikipedia.org/wiki/Galeria_Lucilla

http://www.educahistoria.com/reportajes/gladiator/

http://www.biografiasyvidas.com/biografia/c/ciceron.htm

http://www.escolar.com/biografias/m/marco_aurelio.htm

http://blogs.vandal.net/48283/vm/23003912122006

Aitor Regidor

1 comentari:

Anònim ha dit...

1. No demanava una sinopsi. Sinó trobar allò d'històric que pot tenir la peli. Així i tot, has agafat part de la sinòpsi que apareix a Wikipedia i no m'ho has apuntat a la bibliografia.

2. Has de preguntar abans de fer les coses i sobretot no copiar frases senceres.

Salutacions