diumenge, 25 de gener del 2009

2.2 La monarquia romana (s.VIII – 510 a. C.). Llegenda i realitat




La monarquia romana va ser la primera forma política de govern de la ciutat-estat de Roma. Aquest tipus de govern polític va durar des del 21 d'abril del 753 a. C., fins a 510 a. C.

La llegenda diu que Roma sorgeix a causa de la amamantació de Ròmul i Rem per una lloba. Això condueix a que posteriorment Roma fora governada per set reis catalogats pràcticament tots com a mítics. Aquests són: Ròmul (753 aC-716 aC), Numa Pompilio (715 aC-674 aC), Tulio Hostilio (673 aC-642 aC), Anco Marcio ( 642 aC-617 aC), Tarquino Prisco (616 aC-579 aC), Servio Tulio (578 aC-535 aC) i Tarquini el Soberbi (535 aC-510 aC).

Per altra part està la teoria crítica, que sostenen gran part dels historiadors. Aquesta ens ve a dir que Roma sorgeix a partir del forum romanum (fòrum romà)


Durant aquest període cadascun dels monarques que passava a regnar l'imperi tenia un poder molt elevat. El rei era la persona que tenia dret a interpretar els desitjos dels déus a Roma, per tant controlava i acceptava o prohibia tots els moviments que es donaven al país. Era el cap religiós i mediador dels déus davant del poble. Tenia el poder de controlar el calendari romà, dirigir les cerimònies i designar els càrrecs religiosos. A banda de dirigir la religió, també tenia autoritat suprema militar i judicial. En definitiva el rei tenia un poder pràcticament absolut sobre el domini romà.


Lucina Leal


Extracció: 1 http://es.wikipedia.org/wiki/Monarqu%C3%ADa_romana
2 http://es.wikipedia.org/wiki/Antigua_Roma
3 http://www.portalplanetasedna.com.ar/origen_roma.htm



1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.